Neoclassicistisch herenhuis met tuin

Beschrijving

Herenhuis met aanhorigheden gelegen in een omhaagde voortuin met beuk afgesloten door twee ijzeren hekken, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel in neoclassicistische stijl van drie traveeën en twee bouwlagen op arduinen plint onder schilddak (pannen). Registers belijnd door beraapte banden. Deur en benedenvensters met afgeronde bovenhoeken in geriemde, respectievelijk arduinen en bepleisterde omlijsting met versierde sluitsteen en persiennes. Getoogde bovenvensters in omlijsting met sluitsteen en rolluikkasten. Beraapte zij- en achtergevels.

Rechts zijaanbouwsel met rondboogvormige muuropeningen (dienstwoning). Wagenhuis van oorspronkelijk drie, thans twee traveeën met rondboogarcade waarin inrijpoorten, afgelijnd door baksteenfries.

Verder twee aaneengebouwde boerenarbeiderswoningen met aangepaste gevel, aangebouwd tegen de annex.

Auteurs: Lanclus, Kathleen