Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Kasteeldomein Appensvoorde met park

Beschrijving

Hoevetje met woning aanleunend tegen de voormalige oranjerie van het ernaast gelegen kasteel, gelegen in boomgaard. Boerenhuis van drie traveeƫn onder overstekend zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling, tralie en luiken.

Ten oosten, bakstenen dwarsschuur met zadeldak en rondboogpoort.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen