Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Langgestrekt hoevetje met voorliggende boomgaard uitziend op Appensvoordestraat, erf afgesloten door ijzeren hek tussen overhoekse bakstenen pijlers, opzij van het huis in de Kuitenberg. Woonhuis van vier traveeën en aanleunende stal rechts onder doorlopend zadeldak (pannen, nok loodrecht op Kuitenberg), vermoedelijk uit de 18de eeuw. Rechthoekige, beluikte vensters en deur. Behouden linker zijgevel met aandak en vlechtingen. Overstekend dakschild rustend op uitgesneden modillons boven het woongedeelte en eenvoudige daklijstbalkjes boven stal-schuur.

Auteurs: Lanclus, Kathleen