Drie boerenarbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuizen

Beschrijving

Drie aaneenpalende boerenarbeidershuisjes met geschilderde gevel op gepikte plint en afgedekt met doorlopend zadeldak (pannen), middendeel in kern opklimmend tot eind 18de eeuw (nummer 8). Later toevoeging van de buitenste huisjes. Nummer 8: drie houten beluikte bolkozijnen en laag korfboogdeurtje met regenplankje.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen