Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Voormalige boerenwoning van zes traveeën onder overstekend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), daterend uit eind 18de eeuw. Drie beluikte houten bolkozijnen aan weerszij van deur, als resten van versteningsproces van hout- en leembouw met moerbalk rustend op de middenstijl van de houten kozijnen. De eerste twee traveeën kunnen van jongere datum zijn (zie bouwnaad), moerbalk boven middenstijl bevestigd met anker. Recentere rechthoekige deur. Rechter zijgevel met sporen van vlechtingen.

Binnenin oude schouw met eiken balk en versierde moerbalk.

Auteurs: Lanclus, Kathleen