Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Voormalige hoeve van het langgestrekte type onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), jaartal 1758 in dakpannen van de links aangebouwde schuur. Gerestaureerd. Bakstenen boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak tussen zijaandaken met vlechtingen. Zuidgevel voorzien van hoge rechthoekige vensters met kleine roedeverdeling en bruine luiken met 18de-eeuwse profilering en hartvormige lichtopening. Deur geflankeerd door pseudopilastertjes van gesinterde baksteen. Bekronend entablement.

Interieur: bewaarde balken en gerestaureerde schoorsteen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen