Landhuis Beukenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Beukenhof

Beschrijving

Zogenaamd "Beukenhof", voorheen zogenaamd "Campagne Les Hêtres". Landhuis daterend van circa 1800, gelegen in grote tuin afgesloten door hek tussen vierkante bakstenen pijlers. Breedhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Geschilderde lijstgevel op arduinen plint met licht uitspringend centraal deurrisaliet, toegevoegd begin 20ste eeuw. Rechthoekige beluikte vensters op arduinen lekdrempel. Bekronend gekornist entablement. Links en rechts van het huis dienstgebouwen uit begin 20ste eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Bij een renovatie werd het landhuis voorzien van een leien dak.