Hoeve 't Hof de Priem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Hof de Priem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Hof de Priem

Beschrijving

Voormalig boerenerf achter haag, volgens opschrift boven de voordeur zogenaamd "'t Hof de Priem". Gelijknamige herberg op de wijk Beke vermeld in lijst van 1779 en in 1866 (volgens De Potter en Broeckaert). Opvallend decoratief ijzeren toegangshek met afzonderlijk hek voor voetgangers, aan drie ronde, gewitte bakstenen hekpijlers op uitspringende gecementeerde sokkel en afgedekt door ronde hardstenen dekplaat. In de rechter pijler uitgespaarde beglaasde rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Lang bakstenen boerenhuis van acht traveeën onder pannen zadeldak, vermoedelijk uit het tweede kwart van de 19de eeuw maar mogelijk oudere kern. Hoge vensters met witte luiken en rechthoekige deur in een gewitte omlijsting en met gedeeld bovenlicht.