Hoeve Lindestee

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Lindestee

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen gelegen in een straatbocht en afgesloten door een gracht en haag met rood- en witgeschilderd ijzeren hek. Boerenwoning van zes traveeƫn onder zadeldak (pannen), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Behouden linker zijgevel met aandak en vlechtingen, gewit op gepikte plint. Heden gecementeerde voorgevel met schijnvoegen. Rechthoekige muuropeningen. Recent aangebouwde achterkeuken.

Gewitte houten zoldering in woonkamer met versierde moerbalk.

Bij het toegangshek ingeplante dwarsschuur en stallen onder zadeldaken (pannen). Uilengat met radmotief in de zijpuntgevel (straatkant).

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De boerenwoning die in kern opklimt tot de 18de eeuw, is zeer zwaar gerenoveerd en de dwarsschuur en stallen zijn vervallen en gedeeltelijk ingestort.

Auteurs : Jacobs, Els