erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
33650
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33650
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Burgerhuis in omringende tuin, aan de straatzij de afgesloten door een haag en met gewit ijzeren toegangshek aan decoratieve pijlers. Bakstenen dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak (pannen), van circa 1865. Lijstgevel met verwerking van natuursteen voor hoek- en sluitstenen, booglijsten met druiplijsten voor de steekboogvormige muuropeningen. Licht uitspringend middenrisaliet van twee traveeën met geprofileerde omlijsting van het linker benedenvenster en voor de deur op neuten. Links geannexeerde venstertravee met plat dak.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33650 (Geraadpleegd op )