erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
33677
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33677

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Achterin gelegen boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), vergroting met verhoging van de voorgevel van een woning uit de 18de eeuw. Sporen van een kleinere puntgevel met vlechtingen in de linker zijgevel. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel met hoge rechthoekige vensters voorzien van houten latei en luiken. Lage steekboogdeur in een rechthoekige grijsgeschilderde bakstenen omlijsting met oren.

Links op het voorerf, lange bakstenen bedrijfsvleugel (dwarsschuur en stallen) met verhoogde schuurpoort, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1994


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33677 (Geraadpleegd op 20-06-2021)