Rijkswachtkazerne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rijkswachtkazerne

Beschrijving

Voormalige rijkswachtkazerne, gebouwd circa 1895. Hoog, alleenstaand onderkelderd huis van drie traveeën en twee en drie bouwlagen onder snijdende leien zadeldaken; links aangebouwde lagere poorttravee deels met plat dak. Bak- en hardstenen gevels met eclectische ins lag. Rechts uitspringende venstertravee van drie bouwlagen eindigend op puntgevel. Grijze bakstenen horizontale banden en bogen. Rechthoekige vensters met kruiskozijnen en gekoppelde keperboogvormige lateien. Linker venstertravee uitgebouwd met polygonale erker.