Eremietenhof

bouwkundig / landschappelijk element

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eremietenhof

Beschrijving

Zogenaamd "L 'Ermitage" of "Eremietenhof". Buitenplaats gelegen in een mooie tuin met vijver afgesloten door een fraai ijzeren hek tussen arduinen pijlers, volgens De Potter en Broeckaert gebouwd in 1804 op de plaats van een "hermitage" of een kluis van een broeder-eremijt.

Bakstenen huis van twee bouwlagen en acht traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Verankerde lijstgevel op een arduinen plint. Licht getoogde vensters op lekdrempels, op de bovenverdieping met persiennes. Kroonlijst op modillons.

• DE POTTER F. - BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten der provincie Oost- Vlaanderen, reeks I, deel 2, Gent, 1864-70, p. 25-26.

Auteurs: Lanclus, Kathleen