erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID: 33786   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33786

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (roofing), gelegen in een tuin met ijzeren afsluiting en hek, vermoedelijk van circa 1876 en aangepast circa 1915. Ten noorden, achter de tuin, sporen van een rechthoekig omgracht perceel. Bepleisterde en beschilderde gevel op arduinen plint met dubbelhuisopstand. Licht uitspringende centrale deurtravee. Imitatiebanden op begane grond. Getoogde vensters, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met sluitsteen en oren, op de benedenverdieping met rolluikkasten. Getoogde deur in arduinen omlijsting met sluitsteen. Kordons. Entablement. Beraapte zijgevels. Rechts in de hoek van de tuin recentere kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.


Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 1993


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/33786 (Geraadpleegd op 25-02-2020)