Beschrijving

Fraaie hoeve met losstaande bestanddelen in omhaagde boomgaard. Naast het ijzeren hek, witgeschilderd bakstenen kapelletje met nieuw Mariabeeld.

Ten zuiden, boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), naar verluidt opklimmend tot de 17de eeuw. Witgekalkte gevel op grijze plint. Houten kruiskozijnen met groene luiken. Rechthoekige deur. Rechter zijgevel met aandak met vlechtingen. Modillons onder overstekend zadeldak. Achtergevel met venster van opkamer in zuidoostelijke hoek.

Interieur. Oude schouw behangen, links van de schouw opkamer met keldertrap. Geschilderde zolderbalken met versieringen. In de achterkeuken eveneens eiken balklaag en gebogen deurtje.

Ten oosten, dwarsschuur met in het zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) verhoogde doorrit en zuidgevel met houten bobording; inmiddels gesloopt.

Auteurs: Lanclus, Kathleen