Kamerwoning

Gemeente Mechelen

is beschermd als monument Kamerwoning

Typologiestadswoningen
Stijlvakwerkbouw
Datering16de eeuw

Beschrijving

Kamerwoning in stijl- en regelwerk, volgens H. Sermeus uit de eerste helft van de 16de eeuw, volgens J. Grootaers uit de tweede helft van de 16de eeuw. Twee bouwlagen onder een steil zadeldak (Vlaamse pannen).

Bepleisterde, overstekende bovenverdieping, steunend op houten kraagstukken. Houten drielicht naast rechthoekige deur met bovenlicht. Houten bolkozijn op de bovenverdieping. Latere kroonlijst.

Volgens J. Grootaers bewaarde achtergevel in vakwerkbouw met bakstenen vulling.

• GROOTAERS J., Houten gevels van laatmiddeleeuwse huizen te Mechelen, onuitgegeven licentiaatsverhandeling aan K.U.L. (in voorbereiding 1982), deel II nummer 60.
  • SERMEUS H., De houten huizen van Mechelen, Mechelen, 1981, p. 50.

Auteurs: Eeman, Michèle; Kennes, Hilde & Mondelaers, Lydie