Estaminet in het oud gemeentehuis

Beschrijving

Gelegen tegenover de kerk. Thans zogenaamde "Taverne Boekanier". Voorheen "Estaminet in het oud gemeentehuis" (dienstig als gemeentehuis van 1830 tot 1853) en herberg "St.-Elooi" en "Onder de toren", gebouwd circa 1823. Hoekhuis met drie en drie travers en twee bouwlagen onder zadeldaken (pannen). Eenvoudige bepleisterde gevels met rechthoekige bovenvensters op lekdrempels en vernieuwde benedenvensters en rechthoekige deur in beide gevels.

• DE VOS A., Over Evergemse herbergen en hun benamingen, in Appeltjes van het Meetjesland, Jaarboek Nr. 3 - 1951, 1952, p. 46, 59, 64.
  • DE VOS A., Heemkundige Kroniek. Artikelenreeks uit "Het Vrije Noorden " Begin jaren 50-begin jaren 60, s.l., s.d.p. 22.

Auteurs: Lanclus, Kathleen