Kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel

Beschrijving

Bij het begin van de straat, op het kruispunt met Droogte, bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond met opschrift rechts van de deur: "Deze kapel is gebouwd tot eer van O.L.V. door P.F. Geirnaert burgemeester van Evergem anno 1838". Vernieuwd door zijn broer in 1872. Voorpuntgevel met pseudofronton op pilasters, rondboogdeur met ijzeren traliewerk in rechthoekige bakstenen omlijsting, rondboognis erboven heden met Sint-Christoffelbeeld. Zijgevels met roosvenstertje.

Interieur: plaasteren beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind op houten altaar voor een perspectiefschildering van kerkinterieur op de muur; plaasteren beelden van Heilige Jozef en Heilige Aloysius op sokkel aan weerszij van het altaar.

• DE VOS A., De Geschiedenis van Evergem in vogelvlucht, Davidsfonds Evergem Jubileumboek 1927-1952, Evergem, 1952, p. 108.

Auteurs: Lanclus, Kathleen