Stationsgebouw Langerbrugge

Beschrijving

Gelegen op de spoorlijn Gent-Terneuzen, geopend op 19-12-1865. Stationsgebouw vermoedelijk vernieuwd na de Eerste Wereldoorlog. Laag bakstenen gebouw met lokettenzaal van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, aan de perronzijde achteruitspringend overluifeld gedeelte. Ernaast gedeeltelijk verbouwd, hoger opgetrokken woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), aan de perronzijde voorzien van risaliet met puntgevel met uitgewerkt zoldervenster.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het stationsgebouw werd circa 1865 gebouwd door de privé-spoorwegmaatschappij 'Gent-Terneuzen'. Het werd vermoedelijk rond de Eerste Wereldoorlog uitgebreid met het woonhuis. In 1926 werd de spoorlijn en het station overgenomen door de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.
  • Onroerend Erfgoed, Digitaal Beschermingsdossier DO002271, Station Langerbrugge (DE SCHEPPER J., 2004).