Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen in omhaagd erf met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, gelegen aan de oostzijde van de dreef leidend naar het Goed ten Broeke. Oprichting opklimmend tot de 16de eeuw ten tijde van de wederopbouw van het Goed ten Broeke.

Huidige boerenwoning uit eerste helft 19de eeuw. Witgekalkte gevel van zeven traveeën onder zadeldak (pannen). Linkertravee (gedichte deur) misschien later toegevoegd. Rechthoekige beluikte vensters en deur.

Binnen naar verluidt bewaarde balklaag met moerbalk.

Ten zuiden, dwarsschuur onder vernieuwd zadeldak. Ten noordwesten, gewit bakhuis onder zadeldak, vermoedelijk uit 18de eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen