Rij arbeiderswoningen

Beschrijving

Rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), grotendeels daterend uit eind 19de eeuw. Voorheen beraapte gevels met spiegelbeeldschema. Blinde deurtravee op de bovenverdieping. Licht getoogde vensters en deuren, laatst genoemde per twee gekoppeld. Op de blinde bovenbouw voorheen gecementeerde siermotieven.

Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen