Twee dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Alleenstaand gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), daterend van circa 1922 (?). Gecementeerde lijstgevel. Twee huizen in spiegelbeeldschema aan weerszijden van een centrale poorttravee met opschrift "Gebroeders O. en A. Baetsle aannemers" boven de kroonlijst van de rechthoekige poort.

Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen