Begraafplaats met neogotische kapel

Beschrijving

Voor de hoofdtoegang van de begraafplaats, neogotische bakstenen kapel van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, in de 19de eeuw ook zogenaamd "Blinde-Kapelleke", opgericht in 1863. Recent gerestaureerd en witgeschilderd.

Ommuurde begraafplaats aangelegd in 1894, gewijd in 1895. Neogotische kapel gelegen op een lichte verhevenheid achterin het kerkhof, tegenover de ingang, op de achtergevel wapenschild van de schenkers, de familie Van Loo; binnenin calvarie en sporen van polychromie. In juli 1989 gesloopt en vervangen door een modern dienstgebouw.

• DE VOS A., De Geschiedenis van Evergem in vogelvlucht, Davidsfonds Evergem Jubileumboek 1927-1952, Evergem, 1952, p. 108.
  • Tentoonstelling 1000 jaar Evergem 966-1966, (Catalogus tentoonstelling Evergem, 1966).

Auteurs :  Lanclus, Kathleen