Herenhuis en apotheek

Beschrijving

Mogelijk een vroeger buitengoed gebouwd in 1776 in Lodewijk XVI-stijl. Herenhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen). Oorspronkelijk bepleisterde gevel thans gecementeerd en afgevlakt. Driehoekig, van oculus voorzien fronton boven de drie middentraveeën. Rechthoekige vensters en deur met ervoor twee liggende leeuwen. Linker travee met rechthoekige poort, vermoedelijk circa 1876 toegevoegd. In 1922 in rechter travee en bijgevoegd aanbouwsel van één bouwlaag, inrichting van apotheek met bewaarde winkelinrichting. Grijsgeschilderde achtergevel met vensters gevat in vlakke omlijsting.

Auteurs: Lanclus, Kathleen