Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Bakstenen villa van twee bouwlagen in eclectische stijl van circa 1910; tuin afgesloten met ijzeren hek op muurtje en toegangshek tussen bakstenen pijlers. Typische geveldecoratie met bakstenen banden, geaccentueerde ontlastingsbogen van de verschillende venstervormen, uitsprongen en topgevels in de trant van neo-Vlaamserenaissance. Voorgevel op arduinen bossage van drie traveeën. Uitspringende linker travee met topgevel en houten erker. Afgekante rechter hoektravee met bakstenen aanbouwsel. Rechter zijgevel eveneens met topgevel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen