Katholieke Bewaarschool

Beschrijving

Vrije gemengde lagere- en kleuterschool Sint-Jozef. Nummer 39, voormalig schooltje, thans woonhuis voor de zusters van Sint-Jozef van Sint-Kruis-Winkel bij het ernaast gelegen kleuter- en lagere schooltje (nummer 37 en nummer 41). Een gevelsteen rechts naast de deur vermeldt: "Katholieke Bewaarschool/ gesticht door/ barones van Loo/ gravin Malfait/ 1873". Voortuin met gietijzeren afsluiting. Bakstenen huis van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak (pannen) met dakruitertje. Dubbelhuisopstand. Gevel en middentravee afgelijnd door superpositie van pilasters. Getoogde vensters en deur.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen