Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen gelegen op de hoek met Zevekotestraat. Ingang ten westen, geflankeerd door linden en een bakstenen kapelletje.

Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën onder verspringende zadeldaken (pannen), daterend uit begin 19de eeuw, later toevoeging van eerste twee traveeën. Bakstenen gevel op gecementeerde plint met bepleisterde geprofileerde kroonlijst. Vernieuwde rechthoekige vensters met luiken. Getoogde deur in grijsgeschilderde bakstenen omlijsting met erboven verzekeringsplaatje van "Union". Geschilderde zijgevels afgewerkt met vlechtingen; rechts met houten kruiskozijn op zolderverdieping. Witgeschilderde achtergevel uitziend op Zevekotestraat.

Ten oosten, tegenover de ingang, grote dwarsschuur met in het zadeldak (pannen) verhoogde rechthoekige inrijpoort.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

De hoeve werd gesloopt. Het pijlerkapelletje op zich heeft onvoldoende erfgoedwaarde.