Huisjes

Beschrijving

Aaneengebouwde boerenarbeidershuisjes met ervoor moestuin onder doorlopend zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).

Nummer 94. Vermoedelijk oudste huisje van drie traveeën met witgekalkte gevel op gepikte plint, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige beluikte vensters onder houten latei. Getoogd deurtje in bakstenen, geschilderde omlijsting. Modillons ondersteunen het overstekende dakschild. Interieur. Bewaarde schouw en versierde moerbalk.

Nummer 96. In de 19de eeuw (?) aangebouwd huisje van vijf traveeën met doorlopende ordonnantie en rechthoekige deur. Vereenvoudigde modillons onder dakschild.

Auteurs: Lanclus, Kathleen