Station Erembodegem

Beschrijving

Station. Gelegen op de oude lijn Brussel-Gent en gebouwd circa 1870-1880, naar het Standaardtype van de Belgische Staat. Beschilderd bakstenen gebouw van zeven traveeën, twee bouwlagen, onder schilddak (roofing). Arduinen plint en kordon ter hoogte van de lekdrempels der bovenvensters. Rondboogvormige muuropeningen met doorgetrokken bakstenen druiplijsten op begane grond en steekboogvensters met druiplijsten met oren op bovenverdieping. Zware verzakking van de twee linker traveeën (wachtzaal). Perronluifel op ijzeren zeilen ter breedte van drie traveeën. Rechts aanbouw van één bouwlaag, één travee, onder lessenaarsdak.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle