Beschrijving

Achterin gelegen, via aardeweg bereikbare hoeve met losse bestanddelen in boomgaard met pad leidend naar de voordeur van de boerenwoning, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw.

Ten noorden, boerenwoning met geschilderde gevel op grijze gecementeerde plint, afgedekt met zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen aandaken met vlechtingen, rechts zijtuitgevel. Rechthoekige vensters met luiken met kruisvormige lichtopening. Korfboogdeur in grijsgeschilderde omlijsting met kroonlijst. Tegen achtergevel aangebouwde keuken en bakhuis. Rechts aanbouwseltje onder lessenaarsdak.

Interieur. In woonkamer schouw en witgeverfde balklaag.

Ten oosten, dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), naar verluidt na brand in derde kwart 20ste eeuw heropgebouwd.

Auteurs: Lanclus, Kathleen