Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente Evergem

• Adrescontrole Evergem (adrescontroles: 01-08-2008 - 01-08-2008).
  • Inventarisatie Evergem (geografische inventarisatie: 01-01-1993 - 31-12-1993).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeve Goed ter Avrije en omgeving

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, gelegen op de hoek met het onverharde deel van de Blauwesteenstraat, tegenover het Goed ter Avrije. Erf afgesloten met betonnen afsluiting en ijzeren hekken. Boerenhuis gelegen aan de straat, vermoedelijk daterend uit eind 18de eeuw. Grotendeels gewijzigde muuropeningen. Rechthoekige deur en sporen van een gedichte getoogde deur. Geprofileerde bakstenen kroonlijst. Linkerzijgevel met vlechtingen.

Ten oosten, gelijkaardige dwarsschuur en stallen, gebouwd door dezelfde eigenaar E.M.D. Vermeersch als de schuur van het ertegenover gelegen Goed ter Avrije, in 1890 (zie gevelsteen). Tussen woonhuis en schuur, overdekte mestvaalt, heden stal, en bakhuis.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Het boerenhuis is niet langer bewaard.