Villa

Gemeente Evergem
Locatie Lindenlaan 37, Evergem (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Evergem (adrescontroles: 01-08-2008 - 01-08-2008).
  • Inventarisatie Evergem (geografische inventarisatie: 01-01-1993 - 31-12-1993).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Imponerende villa in tuin afgesloten met ijzeren afsluiting en hekken, één tussen bakstenen pijlers, gebouwd door notaris Hyacinth Vermeersch begin 20ste eeuw. Baksteenbouw met parement van wit-geglazuurde baksteen met banden van gele en bruine steen.

Twee bouwlagen hoog onder leiendaken met op de linker hoek hoger uitgebouwd gedeelte onder koepelvormig dak. Getoogde deur in portiek met mozaïekvloertje met vermelding "salve" en getoogde vensters, in het torenvormig gedeelte ook twee- en drielichten, Vensters verfraaid met een mooi glas in lood in art-nouveaustijl, bijvoorbeeld voor- en achterdeur, venster boven het portiek en van het trappenhuis (rechter zijgevel). Aanbouwsels aan de straat met notariskantoor, eveneens voorzien van mooie glasramen in art-nouveaustijl met verwerking van de initialen HV.

Auteurs: Lanclus, Kathleen