Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Gelegen op de hoek van een pad leidend naar de bedevaartplaats van de Stoepekapel. Boerenarbeidershuis met ervoor boomgaard, met aanleunende stal onder doorlopend vernieuwd zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), opklimmend tot eind 18de eeuw. Rechter zijgevel met sporen van uitbreiding, zie vlechtingen en resterende muurankers. Bepleisterde naar het zuiden gerichte gevel op gecementeerde plint met rechthoekige beluikte vensters. Rechthoekige deur in groen-geschilderde bakstenen omlijsting. Links aanleunende stal met klimmende dakkapel boven rechthoekige poort. Achtergevel met getralied, beluikt venster van opkamer boven twee keldergaten; getoogd deurtje en beluikt rechthoekig venster.

Interieur. In woonkamer rode tegelvloer, oude schouw met nieuwe bekleding en geschilderde balklaag.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen