Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Thans gelegen aan het nieuwe deel van de rijksweg zogenaamd Noordlaan die de oude straat doorkruist. Hoeve met losstaande bestanddelen met boerenhuis, gelegen aan de straat, van drie traveeƫn en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (pannen), en daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw (?). Gecementeerde witgeschilderde lijstgevel met middenrisaliet en aflijnende hoekbanden. Imitatiebanden en rechthoekige beluikte vensters op de begane grond (bewaard houtwerk). Rechthoekige venstertjes in mezzanino. In de linker zijgevel gedichte spiegelboogvormige vensters. Recentere dienstgebouwen erachter.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen