Ridderhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Ridderhof

Beschrijving

Naar verluidt zogenaamd "Ridderhof". Overblijfsel van een zeer oude woning, gevelsteen met jaartal 1623 op het aanbouwsel. Thans gecementeerd en gelegen aan de straat met rechts een boomgaard.

Breedhuis, nummer 38, van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), met deels bewaarde zijtrapgevel (rechts) en links aandak met vlechtingen. Later aangepaste vensters en deur. Rechts aanbouwsel, nummer 36, onder zadeldak, onderbroken door een hoger opgetrokken gedeelte onder lessenaarsdak. Haaks aanbouwsel onder zadeldak (pannen) achteraan nummer 38, met bewaard kruiskozijn.

Interieur. In beide huidige woningen verscheidene kamers met behouden balken ook in de aanbouwsels. Brede schouw met links ernaast schapraai en versierde moerbalk van de eiken balklaag. Ook behouden schouw en balken in de opkamer van het achtergebouw. Interessant zoldergebint.

Auteurs: Lanclus, Kathleen