Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen op begraasd erf met boomgaard. Ten oosten, bakstenen boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw, doch naar verluidt opklimmend tot circa 1760. Grijsgeschilderde plint en aflijnende bepleisterde kroonlijst. Rechthoekige vensters met persiennes en rechthoekige deur met bovenlicht. Binnenin: in de woonkamer bewaarde schouw met witgeschilderde balk met bordenrek, mantel bekleed met rood-witte siertegels met voornamelijk voorstelling van vissers.

Ten noorden, grote dwarsschuur, oorspronkelijk met strodak en westgevel met talrijke luchtgaten, afgewerkt met vlechtingen, heden gesloopt.

Auteurs: Lanclus, Kathleen