Arbeiderswoning

Beschrijving

Woonhuisje eertijds gelegen op het einde van een lange dreef vertrekkend van de Weststraat, de bomen werden geveld in 1945 en de heraangelegde straat wordt thans ontsierd door een recente villaverkaveling. Voorheen gelegen aan de toegang tot een ommuurd dome in met een grote vijver en een "speelgoed" gebouwd circa 1790 en in 1848 gesloopt. Arbeiderswoning met gewitte gevel op gepikte plint afgedekt door schilddak (pannen). Rechthoekige vensters. Voorheen zijgevels met driezijdig aanbouwsel, thans enkel aan westzijde, aan oostzijde aangepast aanbouwsel onder lessenaarsdak. Aan de erfzijde gedichte rondboogarcade.

• DE POTTER F. - BROECKAERT J., Geschiedenis van de gemeenten in de Provincie Oost-Vlaanderen, reeks I, deel 6, Gent, 1864-70, p. 9.

Auteurs: Lanclus, Kathleen