Twee boerenarbeiderswoningen

Beschrijving

Boerenarbeidershuisjes achterin begraasd erf en boomgaard. Nummer 3, naar verluidt voorheen tweegezinswoning, van vijf traveeën, uit 18de eeuw en nummer 5 (rechts ernaast) van twee traveeën in 19de eeuw aangebouwd onder doorlopend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Verankerde bakstenen gevels op respectievelijk geschilderde en gecementeerde plint. Nummer 3 met houten kruiskozijnen met roeden, tralies en luiken. Twee getoogde deuren in vlakke rechthoekige omlijsting. Linker zijgevel afgewerkt met vlechtingen. Nummer 3 met rechthoekige deur en beluikte vensters.

Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen