Heilige Antoniuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilige Antoniuskapel

Beschrijving

Wegkapel op het eind en in de as van de Dorpsstraat aan het kruispunt met Hoekskensstraat. Rechthoekige rode bakstenen kapel met driezijdige sluiting onder leien bedaking. Jaartal 1870 in uitspringende grijze bakstenen cijfers tussen de pilasters die de kapel rondom ritmeren. Rechthoekige deur tussen pilasters onder een gewitte horizontaal beborde puntgevel. Twee kleine halfronde radvensters opzij. Omlopende getrapte daklijst met witte goot. Heilige Antoniusbeeld naast een groter beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

Auteurs: Verbeeck, Mieke