Bedrijfsvleugel van voormalige hoeve

Beschrijving

Hoeve met achterin gelegen, naar het noorden georiënteerde boerenwoning (aangebouwd aan de boerenwoning van nummer 24) op een vroeger enkelvoudig, rechthoekig omgracht boerenerf. Roodgeverfde ijzeren toegangshek aan de straat, aan betonnen hekpijlers en met afzonderlijk voetgangershek.

Bakstenen boerenwoning van zes traveeën, onder zadeldak (pannen), uit midden 19de eeuw. Verankerde en gewitte voorgevel op hardstenen plint. Rechthoekige vensters in houten omlijsting met versierde rolluikkast. Gecementeerde deuromlijsting met schijnvoegen. Aan de oostelijke erfzijde haaks ingeplante lange bakstenen bedrijfsvleugel met pannen zadeldak en jaarankers 1861 op de straatpuntgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Van de hoeve is alleen de haaks ingeplante lange bakstenen bedrijfsvleugel uit 1861 nog authentiek.