Villa Van Eeckhoute

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Van Eeckhoute

Beschrijving

Vroeger zogenaamd Villa Van Eeckhoute (volgens oude prentbriefkaart), voormalig bloemistenhuis, nu restaurant. Vroegere oranjerie van circa 1890, veranderd circa 1900 in een huis met later bijgevoegde erker en watertoren links. Neoclassicistisch getint dubbelhuis van drie traveeën, deels één en twee bouwlagen onder mansardedak (leien). Achter aangebouwde hoger opgaande vierkante toren met leien spits met nokhek. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen in geriemde omlijstingen met oren. Brede erker links van de deur. Links annex van één bouwlaag onder zadeldak (pannen) met watertoren.

Auteurs: Verbeeck, Mieke