Villa J. De Puysseleyr

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa J. De Puysseleyr

Beschrijving

Zogenaamd Villa J. De Puysseleyr (volgens oude prentbriefkaart). Ruime gele bakstenen villa, verbouwing van 1930 van een bestaande woning naar verluidt naar ontwerp van architect M. De Backer. Voortuin met decoratieve betonnen afsluiting aan bakstenen pijlers. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak met snijdende afgewolfde daken van beide uitspringende hoekrisalieten. Art-deco-invloed expliciet aanwezig in de beglaasde smeedijzeren korfboogdeur en de gekleurde glas-in-loodramen met bloemenkorfmotieven in de linker zijgevel.

Auteurs: Verbeeck, Mieke