erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
34088
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34088
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis 1931
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Naar het zuidoosten georiënteerd boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, jaartal 1931 in zwarte pannen in het voordakschild), uit de 18de eeuw; drie linker traveeën onder zadeldak (pannen) waarschijnlijk in de loop van de 19de eeuw toegevoegd. Verankerd en grotendeels gewit bakstenen boerenhuis met grijs-geschilderde plint. Rechthoekige vensters met luiken en lekdrempels van tegels. Steekboogdeur in een grijs-geschilderde rechthoekige bakstenen omlijsting met oren en druiplijst. Geprofileerde daklijst met hanggoot. Rechter zijpuntgevel met vlechtingen en een getralied benedenvenster. Opkamer op de noordoosthoek en korfboogdeur in de achtergevel. Bewaarde open haard aan de binnenzijde betegeld met bruine zogenaamd "Delftse" tegels met dorpsgezichten.


Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34088 (Geraadpleegd op )