erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
34096
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34096

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen in oorsprong minstens uit de eerste helft van de 19de eeuw maar aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw. Naar het zuiden georiënteerd boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen), met nieuw opgemetste linker zijpuntgevel. Verankerde en lichtgroen geschilderde voorgevel op grijsgeschilderde plint in imitatierots en met bepleisterde imitatiehoekkettingen. Getraliede rechthoekige vensters met luiken; deur in een rechthoekige bakstenen omlijsting en met getralied bovenlicht. Kelder en opkamer aan de achterzijde in de noordoostelijke hoek. Ten oosten op het voorerf lange bakstenen bedrijfsvleugel, verbouwde dwarsschuur, stallen en wagenhuis.


Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34096 (Geraadpleegd op )