Beschrijving

Circa 250 meter achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Naar het zuiden georiënteerd L-vormig boerenhuis van zes traveeën breed, onder zadeldaken (pannen), minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Rechter- en achteraandak met vlechtingen. Gecementeerde linker zijpuntgevel. Verankerde en gewitte voorgevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met groen en witgeverfde luiken, recent vernieuwd houtwerk. Bakstenen deuromlijsting. Aflijnende getrapte daklijst. Zoldering met bewaarde en verschillend versierde moerbalken op slof.

Ten oosten aangepaste bakstenen bedrijfsvleugel (dwarsschuur en stallen) met zadeldak.

Auteurs: Verbeeck, Mieke