Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met 't Vlietje, twee bouwlagen en respectievelijk vijf, één en twee traveeën onder een afgeknot zadeldak (kunstleien), uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met geloogde muuropeningen. Zijgevel en afgeschuinde hoektravee met bovenvensters in geriemde stucomlijsting, voorzien van sluitsteen tussen festoen. Lekdrempels op de tweede bouwlaag tot kordon doorgetrokken. Begane grond in de laatste drie traveeën verbouwd tot winkelpui met gekleurde glas-in-loodbeglazing uit begin 20ste eeuw. Gevelaflijning door middel van kroonlijst op klossen met drup.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde