Boerenwoning van voormalige hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve gedateerd 1735

Beschrijving

Voormalige hoeve met naar het zuiden georiënteerd ruim en hoog boerenhuis van zeven traveeën, onder zadeldak (pannen) met vlechtingen in de zijpuntgevels. Jaartal 1735 midden op de zware versierde moerbalk van de houten zoldering in de woonkamer. Voorts echter gerenoveerd interieur. Verankerde en gewitte bakstenen voorgevel op grijze plint en afgelijnd door een geprofileerde daklijst. Rechthoekige vensters en deur in vlakke bepleisterde omlijstingen. Deuropening met sponning. Blind venster rechts.

Ten oosten lange bakstenen bedrijfsvleugel met wagenhuis, dwarsschuur en stallen onder zijdelings afgewolfd zadeldak (pannen).

Bron     : Lanclus K. & Verbeeck M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

De bedrijfsvleugel met wagenhuis, dwarsschuur en stallen is gesloopt. Alleen het woonhuis bleef bewaard.

Auteurs : Jacobs, Els