erfgoedobject

Eclectisch winkelhuis

bouwkundig element
ID
34195
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34195
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch winkelhuis
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Alleenstaand woon- en voormalig winkelhuis met voorgevel in eclectische stijl, volgens plintopschrift naar ontwerp van architect O. Clemminck en van 1912. Breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, onder schilddak (pannen). Gevelparement van gele baksteen met verwerking van hardsteen voor de sokkel, horizontale banden, dorpels, lateien, lijsten, consoles en bekroningen. Een brede en smalle risalietvormige zijtrav. eindigend op een dakvenster in een overstekende geveltop met filialen. Rechthoekige muuropeningen ingeschreven in gebogen spaarvelden. Winkelraam gekoppeld aan een deur met zijlicht.


Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Eclectisch winkelhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/34195 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.