• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve losse bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen met boerenwoning van vijf traveeën met symmetrische dubbelhuisopstand, onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met jaartal 1863 in geel gekleurde cijfers uitgespaard in de gevelberaping boven de achterdeur. Gecementeerde voorgevel met gewitte schijnvoegen op plint in imitatiebreuksteen met rode voegen. Getraliede rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempels en vernieuwd houtwerk. Platte deuromlijsting op hardstenen neuten. Grotendeels beraapte achtergevel met getraliede rechthoekige vensters met origineel houtwerk.

20ste-eeuws bedrijfsgebouw op het achtererf, parallel aan de straat.

Auteurs: Verbeeck, Mieke