Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen naast de Coudenbornbrug over de Moervaart. Lang boerenhuis met georiënteerde voorgevel ingeplant aan de straat. Breedhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen), minstens uit eerste helft 19de eeuw. Verankerde en gewitte bakstenen lijstgevels op gepikte plint. Hoge rechthoekige vensters in de voorgevel met vlakke bepleisterde omlijstingen, bruine luiken, hardstenen lekdrempel en recent vernieuwd houtwerk. Deuromlijsting met oren en een geprofileerde bepleisterde daklijst. Breed afdak aan de achterzijde rustend op drie vierkante bakstenen pijlers en rechts een uitspringende venstertravee. Twee getraliede opkamervensters (westen) naast een lage korfboogdeur. Drie smalle benedenvensters met luik en een rondboogvormig zoldervenster in de bepleisterde linker zijpuntgevel.

Bijbehorend bakstenen bakhuis en een gerenoveerde bakstenen bedrijfsvleugel.

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke